MEG induced activation measures in describing auditory cortex maturation - Mäkelä, Noora (2015)
Kuuloaivokuoren ärsykkeisiin liittyvien neuraalisten oskillaatioiden kehitystä ihmisellä ei vielä täysin tunneta. Tämän tutkimuksen tavoitteena on kuvata auditorisen prosessoinnin kehitystä induced-aktivaation ja phase-locking-arvon avulla. Koehenkilöt olivat 6–13,5-vuotiailta lapsia (N=36) sekä aikuisia (N=11). Koko pään kattavaa magnetoenkefalografiaa (MEG) käytettiin nauhoittamaan aivokuoren aktivaatiota passiivisen kuuntelun tehtävän aikana. Osallistujille esitettiin yksinkertaisia siniääniä (1000 Hz, kesto 50 ms) ärsykkeenä erikseen molempiin korviin. Induced-aktivaatiosta ja phase-locking-arvosta laskettiin aika-taajuuskuvat (time-frequency representation) sekä vasemman että oikean hemisfäärin aktivaation mukaan käyttämällä Morlet wavelet -muunnosta. Tarkempaa tutkimista varten aktivaation maksimin voimakkuus laskettiin aika-taajuuskuvan avulla.