Mikromanageroinnin toteuttaminen StarCraft-reaaliaikastrategiapeliin geneettisellä ohjelmoinnilla muodostettujen potentiaalikenttien avulla - Leppäaho, Oskari (2015)
Tämä tutkielma selvittää geneettisen ohjelmoinnin sovellettavuutta sellaisten potentiaalikenttien optimointiin, jotka ohjaavat taistelussa reaaliaikastrategiapelien yksiköi- den mikromanagerointia. Tutkimusympäristönä käytetään StarCraft-peliä. Sovellettavassa menetelmässä pelin yksiköiden ohjaaminen potentiaalikentillä tapahtuu siten, että pelin koh- teet: omat yksiköt, vihollisen yksiköt ja pelialueen ulkoreunat, aiheuttavat kukin potentiaa- likentän. Omia yksiköitä liikutetaan siihen suuntaan, jossa kohteiden potentiaalikenttien yh- teisvaikutus on voimakkain. Geneettistä ohjelmointia käytetään optimoimaan eri kohteiden luomien potentiaalikenttien voimakkuutta määrittäviä funktioita.