Energiatehokkuuden arviointi konesalissa - Salmi, Jaana (2015)
: Tässä työssä esitellään, kuinka konesalin energiatehokkuutta mitataan ja arvioidaan. Lisäksi pohditaan, kuinka mittaustuloksia käytetään hyväksi energiatehokkuuden parantamiseen. Työssä esitellään ensin yleisesti käytössä olevia tehokkuusmittareita ja mittausympäristöjä. Tutkimus on kartoittava ja toimintaa selittävä. Lämpötilan nostaminen vähensi konesalin energiankulutusta. Laitemäärän kasvattaminen lisäsi IT-tehon kulutusta. Muutosten seurauksena kokonaisenergiankulutus väheni.