Kenen tekemää alttaritaidetta? : vuosina 2000-2010 rakennettujen luterilaisten kirkkojen taiteilijavalintojen tarkastelua - Hietainen, Henna (2015)
Kirkkojen alttareille on kautta aikojen sijoitettu taidetta pyhittämään kirkkotila. Tilaajana seurakunta määrittää millainen taide toimii heidän uskonelämänsä tulkkina. Uusissa kirkkorakennuksissa arkkitehdillä on aina voimakas näkemys rakennuksesta kokonaistaideteoksena, johon alttaritaideteos istutetaan. 2000-luvulla arkkitehtuuri ja kuvataide ovat liudentuneet toisiinsa, jolloin ei aina pysty suoraan sanomaan mihin arkkitehtuuri päättyy ja mistä alttaritaideteos alkaa.