Mikä tekee maalaismaiseman? : maaseutumaiseman estetiikan tarkastelua ja sen merkityksiä maanviljelijöille - Lounasto, Maija (2015)
Tutkielman tarkoituksena on kuvata ja ymmärtää maaseutumaiseman estetiikan ilmiötä kuvaava merkitysrakenne. Tutkielmassa tarkastellaan maaseutumaiseman estetiikkaa ja maanviljelijöiden sille antamia merkityksiä. Tutkielman aineistoksi on valittu 12 kirjoitelmaa Maan sydämeltä – kilpakirjoitusaineistosta. Tutkimustehtävänä on selvittää kilpakirjoitusaineiston pohjalta maanviljelijöiden maaseutumaisemalla antamia ympäristöesteettisiä merkityksiä. Tutkielma on laadullinen tutkimus ja aineiston analyysi on toteutettu sisällönanalyysin menetelmin.