Ei-amerikkalaisen mustan hybridisyys Adichien romaanissa Americanah - Niemi, Eija (2014)
Tutkin hybridisyyttä, identiteettiä ja rasismia Chimamanda Ngozi Adichien kolmannessa romaanissa Americanah (2013). Hybridisyyttä on tutkittu postkoloniaalisen kirjallisuudentutkimukseen kuuluvana, mutta se taipuu toisen kulttuurin omaksumisen tutkimiseen muissakin tilanteissa, esimerkiksi maahanmuutossa ja pakolaisuudessa. Identiteetti kuvaa ihmisen syvintä ja ominta olemusta. Puhutaan myös hybridisestä identiteetistä, kun ihminen omaksuu kahden tai useamman kulttuurin toimintatapoja. Americanah käsittelee rasismia erityisesti Yhdysvalloissa, sillä rotusyrjintä on osa amerikkalaista kulttuuria.