Työpaikkakiusaamista kokeneiden kiinnittyminen uuteen työyhteisöön vuorovaikutussuhteiden kautta - Liikanen, Riikka; Sirviö, Sari (2015)
Tämän puheviestinnän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli tuottaa uutta tietoa siitä, millä tavoin yksilön aikaisemmat työpaikkakiusaamiskokemukset heijastuvat siihen, miten yksilö kiinnittyy uuteen työyhteisöön vuorovaikutussuhteiden kautta. Tavoitteena oli myös lisätä ymmärrystä siitä, miten työyhteisön vuorovaikutussuhteet ja työyhteisöön kiinnittyminen auttavat yksilöä toipumaan työpaikkakiusaamiskokemuksistaan. Tutkielma toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimusmenetelmänä oli teemahaastattelu, jota täydennettiin kyselylomakkeilla. Tutkimukseen osallistui 11 työpaikkakiusattua, jotka olivat vaihtaneet työyhteisöä kiusaamiskokemuksiensa jälkeen. Aineiston analysointi toteutettiin aineistolähtöisesti teemoittelemalla.