Kollektiivinen luovuus hajautuneessa tiimissä - Väisänen, Miina (2015)
Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin kollektiivista luovuutta hajautuneessa tiimissä yksilöllisten, ryhmään sekä sidosryhmiin liittyvien tekijöiden kautta. Tavoitteena oli lisätä ymmärrystä siitä, miten edellä mainitut tekijät ilmentävät kollektiivista luovuutta hajautuneessa tiimissä. Tutkimusaihe on tärkeä ja ajankohtainen, sillä työelämän muutoksen ja uusien, verkostomaisempien organisaatiorakenteiden myötä organisaatioiden hajautuneisuudesta on tullut arkipäivää. Työtä tehdään yhä enemmän tiimeissä. Tutkimuksen kannalta oli kiinnostavaa tarkastella, mitkä eri tekijät vaikuttavat hajautuneesti työskentelevän tiimin luovuuteen ja innovatiivisuuteen. Luovuuden ja innovatiivisuuden tutkiminen on merkittävää, sillä vain luovat ja innovatiiviset organisaatiot kykenevät uudistumaan, oppimaan ja selviytymään muutoksesta.