Deliberatiivinen demokratia käytännössä : kanadalaisten kansalaiskeskusteluiden tarkastelua - Suoniemi, Tero (2015)
Tämä työ käsittelee deliberatiivisen demokratian teorioita erityisesti institutionalisoitujen kansalaiskokousten (citizens' assemblies) viitekehyksessä. Työssä tarkastellaan deliberatiivisen demokratian teorioita sen kahden pääsuuntauksen, John Rawlsin liberaalin konstitutionalismin ja Jürgen Habermasin kriittisen teorian kautta. Erityistä painoarvoa annetaan myös deliberatiivisen demokratian feministiselle kritiikille. Deliberatiivisen demokratian teorioista muodostetaan analyyttinen kriteeristö, jolla tarkastella deliberatiivisen demokratian mukaisia institutionaalisia kokeiluja.