Relating with the other in naturecultures : ethics and well-being in Elfquest comics - Kaipainen, Hilla (2015)
Tutkielma tarkastelee eettistä Toisen kohtaamista Elfquest -sarjakuvassa. Elfquest on yhdysvaltalaisten Wendy ja Richard Pinin vuodesta 1978 lähtien omakustanteena julkaisema populaari fantasiagenreen kuuluva sarjakuvasarja. Se sijoittuu Kahden kuun maailmaan, jota asuttavat mm. haltiat, peikot ja ihmiset. Elfquest rakentuu haltioiden alkuperän, autenttisuuden ja identiteetin etsinnän varaan ja siinä korostuvat erilaisten elämäntyylien ja maailmankuvien sovittelu ja yhteenkuuluvuus.