Power and politeness in historical novels set during the American Civil War - Jussila, Jouni (2015)
Kommunikointi komentajien ja alaisten välillä on perusedellytys sotilasoperaatioiden onnistumiselle. Tällaista kommunikaatiota tarkastellessaan tutkijat ovat nostaneet esille komentajien väliset valtasuhteet, muodollisen vs. epämuodollisen vuorovaikutuksen, spesifin sotilasdiskurssin ja pyrkimyksen maksimaaliseen tehokkuuteen vuorovaikutuksen keinoin. Tämä tutkielma tarkastelee, millä keinoin sotilaskomentajat ilmaisevat keskinäisiä valtasuhteitaan Amerikan sisällissotaan sijoittuvien romaanien dialogissa.