Vesselikoripallokoulun opetusmateriaalin laatiminen : Susi-tarinaan linkittyvä koripallokoulu 5-7-vuotiaille - Mierlahti, Aaron; Niemi, Jaakko (2015)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli laatia 5−7-vuotiaille lapsille koripallokoulumateriaali, joka pohjautuu Susi-tarinaan. Työ toteutettiin tilaustyönä Turun NMKY:n koripallotoiminnalle ja sen tavoitteena oli parantaa seuran koripallokoulujen laatua. Opetusmateriaalin työstäminen aloitettiin syksyllä 2014 ja se otettiin käyttöön neljässä Turun NMKY:n Vesselikoripallokoulussa syksyllä 2015. Koripallokoulumateriaalin arvoiksi määriteltiin yhdessä seuran toimijoiden kanssa tasavertaisuus, positiivisuus ja hauskuus. Koripallokoulu koostuu opetusmateriaalista, joka jakautuu yhdeksään osakokonaisuuteen: 1) johdantovihkoon, 2) harjoitussisältöihin, 3) tehtäväradan karttaan ja kortteihin, 4) Vesselipassiin, 5) sääntölomakkeeseen, 6) opetusvideoihin, 7) pelaajatietolomakkeeseen, 8) aikatauluun sekä 9) ohjaajien koulutuksen PowerPoint -esitykseen. Vesselikoripallokoulu sisältää 11 harjoituskertaa. Opetusmateriaalin tavoitteena oli luoda kokonaisuus, jossa yhdistyvät koripallo, leikki ja kertomus. Opetusmateriaali laadittiin viitekehyksen avulla. Viitekehys pohjautui lasten liikuntaan, motoristen taitojen- sekä koripallon lajitaitojen oppimiseen liittyvään lähdekirjallisuuteen. Koripallokoulumateriaalin päätavoitteena on synnyttää lapsissa positiivisia pätevyyden kokemuksia liikunnan ja leikkien avulla sekä kehittää lasten motorisia, kognitiivisia ja sosiaalisia taitoja. Susi-tarinan avulla koripallokoulu linkittyy Suomen koripallomaajoukkueen Susiteemaan ja Pikkususi-brändiin. Tarinan avulla pyritään lisäämään mielikuvien käyttöä. Koripallotaitojen opettamiseen lapsille on olemassa vain vähän tutkimus- ja ohjausmateriaalia. Tällä opetusmateriaalilla pyrittiin luomaan uusi ja innovatiivinen tapa toteuttaa lasten koripallokoulu Susi-tarinaa hyväksi käyttäen. Materiaali on luotu ohjaajien ja lasten tarpeet huomioiden