Ihmisen visuaalinen hahmottamiskyky ja fysiologisen datan esittäminen - Pänkäläinen, Terhi (2015)
Tutkimuksen tarkoituksena oli saada ymmärrys siitä, miten ihminen ymmär-tää visuaalista dataa ja miten fysiologista dataa kannattaa visualisoida. Tutki-muksen teoriaosuudessa syvennyttiin ihmisen visuaaliseen havaitsemis- ja hahmottamiskykyyn, tiedon visualisointiin ja visuaaliseen käytettävyyteen. Edellä mainittujen pohjalta luotiin suunnitteluperiaatteet fysiologisen (graafi-sen) datan esittämiselle. Tutkimuksen toimintaosuudessa tarkastelun kohtee-na oli Firstbeat Technologies Oy:n Hyvinvointianalyysin palautesivu, josta opinnäytteentekijä rakensi vaihtoehtoisen version perustuen suunnitteluperi-aatteisiin. Tutkimuksen taustalla oli ajatus Hyvinvointianalyysin tulossivujen selkiyttämisestä ja paremmasta ymmärrettävyydestä.