Sisäinen motivaatio kolmannen sektorin palkkatyössä - Huopio, Joose (2015)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan kolmannen sektorin palkkatyöntekijöiden työmotivaatiota sisäisen motivaation näkökulmasta. Kolmatta sektoria on tyypillisesti pidetty työmarkkinalohkona, jossa työntekijöiden sisäinen motivaatio olisi muita sektoreita korkeampaa. Tätä on perusteltu muun muassa kolmannen sektorin organisaatioiden aatteellisuudella, yhteiskunnallisella missiolla ja toisaalta erilaisilla työoloilla. Tutkimuksessa selvitetään ovatko kolmannen sektorin palkkatyöntekijät julkisen ja yksityisen sektorin työntekijöitä sisäisesti motivoituneempia. Tämän lisäksi tutkimuksessa kartoitetaan tekijöitä, jotka ennustavat palkkatyöntekijöiden sisäistä motivaatiota kolmannella sektorilla.