Aktiivisuuden ja tarkkaavuuden pulmien yhteys osaamisen tasoon ja motivaatioon koulun alussa - Pesola, Taru (2015)
Tämän pro gradu -tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää ovatko aktiivisuuden ja tarkkaavuuden pulmat yhteydessä oppilaan osaamisen tasoon ja motivaatioon koulun alussa. Lisäksi haluttiin selvittää ennustavatko ensimmäisellä luokalla havaitut aktiivisuuden ja tarkkaavuuden pulmat heikkoa osaamisen tasoa ja motivaatiota toisella luokalla.