Liikuntateknologian tarjoamat hyödyt urheilussa - Natunen, Elli (2015)
Liikuntateknologian hyödyntäminen liikuntasorituksen aikana on yleistyvä ilmiö, ja urheilusuorituksen aikana käytettävien liikuntateknologisten tuotteiden määrä lisääntyy jatkuvasti niiden suosion kasvaessa. Liikuntateknologian muotoja hyödynnetään urheilijan toimesta ennen suoritusta, suorituksen aikana sekä sen jälkeen. Liikuntateknologian omaksuminen on kilpaurheilussa nykypäivänä lähes välttämätöntä menestyksen takaamiseksi. Tässä tutkielmassa selvitetään liikuntateknologian käytön omaksumisesta saatavia hyötyjä urheilijoiden keskuudessa. Tutkielmassa esitellään liikuntateknologian eri muotoja, joita urheilijat hyödyntävät harjoittelu- ja suoritustilanteissa. Tutkielmassa käsitellään teknologian omaksumisprosessia Innovaatioiden diffuusion teorian sekä TAM- ja UTAUT mallin avulla, joiden pohjalta voidaan analysoida liikuntateknologian käyttöönottoa ja omaksumista.