OWASP Top 10 -haavoittuvuuksien korjaaminen TIM-järjestelmästä - Lehtinen, Mika (2015)
Modernit web-sovellukset ovat monimutkaisia, minkä vuoksi ne voivat sisältää erilaisia haavoittuvuuksia. Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitoksella on kehitteillä The Interactive Material -järjestelmä, johon tallennetut dokumentit voivat sisältää interaktiivisia komponentteja ja jossa opiskelijat voivat esimerkiksi tehdä luentomonisteeseen omia muistiinpanojaan. Tutkielmassa käydään läpi web-sovellusten yleisimmät haavoittuvuudet OWASP-organisaation Top 10 -listan mukaan ja selvitetään, mitä näistä haavoittuvuuksista TIM-järjestelmän nykyisessä versiossa on ja kuinka ne voidaan järkevästi korjata. Haavoittuvuuskartoituksessa sovelletaan sekä penetraatiotestausta että lähdekoodin systemaattista läpikäyntiä. Tämän konstruktiivisen tutkielman tuloksena saadaan joukko toteutustekniikoita, joiden avulla haavoittuvuudet voidaan välttää.