Ohjelmistokehityksen muutos ja sen vaikutus ohjelmistoprojektin johtamiseen - Makkonen, Tomi (2015)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää, miten ja miksi ohjelmistokehittäminen on muuttunut viimeisen 10 vuoden aikana ja etenkin, kuinka tämä muutos on vaikuttanut ohjelmistokehitysprojektien johtamiseen. Aihetta lähestyttiin perinteisen ohjelmistokehittämisen vesiputousmallin ja ketterän kehittämisen scrum- menetelmän kautta. Esimerkkinä toimivista menetelmistä käytiin läpi perusteet toimintatavoista sekä johtamisesta. Kun menetelmiin oli tutustuttu, siirryttiin haasteisiin, joita yrityksissä kohdattiin perinteisestä ketterään kehitykseen siirryttäessä. Tämän jälkeen syvennyttiin vielä hieman tarkemmin johtamiseen liittyviin haasteisiin ja ominaisuuksiin, joita hyvällä projektipäälliköllä ja scrummasterilla tulisi olla. Tutkimusmenetelmä oli kirjallisuuskatsaus ja lähteinä käytettiin alan kirjallisuutta ja tieteellisiä artikkeleja.