Puuperäisiä biomassoja ja mikroturbiinitekniikkaa hyödyntävän pienen kokoluokan CHP-laitoksen mallintaminen osaksi aluelämpöverkkomallia - Karjalainen, Henri (2015)
Tässä tutkielmassa mallinnettiin MATLAB:lla pienen kokoluokan (< 1MW) yhdistetty lämmön- ja sähköntuotantoyksikkö (CHP), joka hyödyntää puuperäisiä biomassoja polttoaineena ja mikroturbiiniteknologiaa sähkön tuottamiseen. Mallinnustyö jakaantui tarkastelemaan puuhakkeen ja pellettien palamisessa muodostuvia savukaasuja, Turbec T100- mikroturbiinijärjestelmän sähköntuotantoa, vastavirta lämmönvaihtimien toimintaa sekä koko yksikön liittämistä osaksi VTT:n rakentamaa aluelämpöverkkomallia.