Äänten päättymiskohtiin liittyvä groove-alue : uusi lähestymistapa musiikin groovaavuuden tutkimiseen - Varvikko, Sami (2015)
Groovesta ei ole tyhjentävää määritelmää mutta useimmiten sen katsotaan olevan musiikissa oleva ominaisuus, jolla on merkittävä yhteys kehon liikkeisiin. Usein esitystulkintoja ja grooven muodostumista tutkittaessa on keskitytty äänten alkamiskohtiin, mutta äänen kesto on jäänyt vähemmälle huomiolle, vaikka sen merkitys on tiedetty jo kauan. Tämä tutkimus keskittyy äänten päättymiskohtiin ja esittelee ajatuksen niihin liittyvästä groove- alueesta.