Autonomisuuden merkitys työn imun kokemiseen luovassa tietotyössä - Mamia, Anni (2015)
Tämän työn tarkoituksena oli selvittää, minkälaisia kokemuksia luovaa tietotyötä tekevillä on autonomisuudesta ja sen yhteydestä työn imun kokemiseen. Tutkimuskysymykset olivat seuraavat: 1) Missä määrin työntekijät kokevat autonomisuutta työssään? 2) Millaisia merkityksiä työn autonomisuudelle annetaan? 3) Onko autonomialla yhteyttä työn imun kokemiseen? Työn keskeisimmät käsitteet olivat työn autonomisuus, työn imu ja itsenäinen työn tuunaaminen, ja johtoajatuksena työn mielekkyyden ja työhyvinvoinnin lisääminen.