Lastenkirjallisuus tunnekasvatuksen työvälineenä esiopetuksessa - Paajala, Emmi (2015)
Paajala, Emmi. Lastenkirjallisuus tunnekasvatuksen työvälineenä esiopetuk-sessa. Kasvatustieteen pro gradu -tutkielma. Jyväskylän yliopisto. Kasvatus-tieteiden laitos. 64 sivua. Tutkimuksessa selvitettiin lastenkirjallisuuden käyttöä esikouluikäisten lasten tunneilmaisun tukemisessa. Tavoitteena oli kahden erilaisen toimintatavan avulla elävöittää tunnekasvatusta. Aiemman tutkimuksen mukaan yli 5-vuotiaat lasten pystyvät samastumaan saduissa ja tarinoissa esiintyviin henki-löihin, sekä vertaamaan tapahtumia omaan elämäänsä.