Nuorten aikuisten ajatuksia Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta - Koski, Leena (2015)
Tässä tutkimuksessa selvitettiin, minkälaisia mielikuvia 20–35-vuotiailla nuorilla aikuisilla on Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta, ja mitä he odottavat kirkolta. Näitä tutkimalla saatiin selville teemoja, jotka vastaavat tutkimusongelmaan: Mitä nuoret aikuiset ajattelevat kirkosta? Tutkimuksen taustalla vaikuttivat organisaatioon liittyvät teoriat sidosryhmistä ja teema-areenoista. Sidosryhmäteorian avulla määriteltiin nuorten aikuisten suhdetta kirkkoon yhtenä kirkon sidosryhmänä. Teema-areenojen avulla tuotiin esiin teemojen merkitys organisaatiolle.