Tajunnankuvaus ja kaikkitietävä henkilökerronta Markku Pääskysen romaanissa Vastaavuuksia - Leinonen, Suvi-Tuuli (2015)
Tarkastelen pro gradu -tutkielmassani fiktiivisten henkilöhahmojen tajunnankuvausta Markku Pääskysen romaanissa Vastaavuuksia (Tammi, 2008). Lähtökohta tutkimuksessani on, että kirjallista mieltä ei tule ymmärtää vain kertomuksen maailmaan ja yhteen kokijaan rajoittuvana ilmiönä, vaan asiat on yhdistettävä laajemmaksi kokonaisuudeksi. Kertoja, tarinamaailman henkilöt sekä lukija osallistuvat ja tuovat oman osansa samaan kognitiiviseen toimintaan: mielten konstruointiin ja samalla niiden luentaan.