Vanhemmuuden keskiössä ja reunamilla : elämää vammaisena vanhempana nykypäivän Suomessa - Nukari, Helena (2015)
Tutkielmassani tarkastelen vammaisten ihmisten vanhemmuuden kokemuksia nykypäivän Suomessa sekä sitä, miten vammaiset ihmiset, kertoessaan vanhemmuudestaan, suhteuttavat oman itse kerrotun vanhemmuuden tarinansa ja kulturaalisesti konstruoidun vanhemmuuden mallitarinan toisiinsa. Vanhemmuuden mallitarinalla tarkoitan tässä tietyssä ajassa ja kulttuurissa määritellyksi tullutta, kaikkien kulttuurin jäsenten jakamaa käsitystä hyvästä vanhemmuudesta. Vanhemmuuden mallitarinan voi jakaa myös isyyden ja äitiyden mallitarinoiksi.