Communication students' motives for and attitudes towards personal branding - Joensivu, Suvi (2015)
Henkilöbrändäys ja profiloituminen ovat olleet pitkään eri alojen kuuluisuuksien etuoikeus. Sosiaalinen media on kuitenkin mahdollistanut henkilöbrändäyksen hyvin laajalle yleisölle. Onkin arvioitu, että sosiaalisen median kanavat ovat nykyisin pääasiallisia areenoita henkilöbrändäykselle. Lisäksi digitaalinen viestintä ja sosiaalinen media ovat luoneet uuden viestinnän muodon: yksilöiden joukkoviestinnän. Näin ollen näyttää siltä, että sosiaalinen media on ollut sekä henkilöbrändäys-ilmiön aiheuttaja että mahdollistaja. Informaatioteknologian vallankumouksen aikana on kasvanut myös kaksi uutta sukupolvea, joiden tavat käyttää teknologiaa eroavat merkittävästi heidän vanhemmistaan. Nämä nuoret ja nuoret aikuiset ovat kuin kotonaan online-ympäristöissä ja viettävät siellä paljon aikaa päivittäin. Näin ollen, osa näistä nuorista ja nuorista aikuisista on muodostanut itseyttään verkkoympäristöissä ja luoneet itselleen verkkoidentiteetin.