Working in partnerships : an ethnographic study on volunteers' narratives of establishing, managing and ending partnerships between Finnish and Indian NGOs - Eronen, Elina (2015)
Pro gradu -tutkielmassani tarkastelen suomalaisten ja intialaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen yhteisen kehitysyhteistyöhankkeen ympärille muodostunutta yhteistyötä eli kumppanuutta. Tutkimuksen tarkoituksena on ymmärtää kumppanuuden muodostumiseen, ylläpitoon ja lopettamiseen vaikuttavia tekijöitä. Tutkimuksessa tuodaan esille suomalaisten vapaaehtoisten kertomuksia, kokemuksia ja havaintoja muun muassa uuden kumppanijärjestön valintakriteereistä, järjestöjen välisestä työnjaosta, hankesyklin eri vaiheissa kohdatuista haasteista sekä vastuuvelvollisuuden ja luotettavuuden merkityksestä kumppanuudessa.