Transport layer DDoS attack types and mitigation methods in networks - Zudin, Rodion (2015)
Hajautetut palvelunestohyökkäykset ovat olleet kasvava uhka yrityksille jotka käyttävät tietoverkkoihin perustuvia elementtejä tietojärjestelmissään. Viime aikoina eivät pelkästään liikeyritykset, vaan myös poliittiset organisaatiot ovat olleet hajautettujen palvelunestohyökkäysten kohteina. Tämän takia on erittäin tärkeää hahmoittaa nykyinen tilanne tässä tietoturvan jatkuvasti muuttuvalla alalla. Hyökkäysmenetelmien ja vastatoimenpiteiden uusiutuessa jatkuvasti, tarve ajankohtaiselle tutkimukselle on selkeä. Viiden erilaisen hyökkäystyypin on havaittu koostavan suuremman osan hajautetuista palvelunestohyökkäyksistä vuonna 2014. Nämä olivat SYN, DNS vahvistus, NTP vahvistus, DNS hyökkäykset, sekä UDP. SYN-hyökkäysten on havaittu koostavan leijonaosan kaikista hyökkäksistä, kuin taas vahvistuksen ja multi-vektoroinnin on havaittu olevan trendeinä hyökkäysteknologioissa. Kirjallisuuskatsauksen perusteella SYN Väliintulon on havaittu olevan tehokkain vastatoimenpide TCP SYN hyökkäyksiä vastaan. Vastausvauhdin rajoittaminen (RRL) oli paras vaihtoehto tyypillisiä DNS vahvistushyökkäyksiä vastaan, mutta sen suorituskyky hyökkäyksiä vastaan jotka käyttävät vaihtelevia hakutapoja jätti toivoimisen varaa. MONLIST ja VERSION ominaisuuksien poistamisen NTP palvelimista on havaittu olevan tehokas tapa NTP vahvistus hyökkäyksien vähentämisessä, ja se onkin ehdotettu pääasialliseksi strategiaksi kyseisen tyyppisen hajautetun palvelunestohyökkäyksen kanssa kamppailemiseksi. DNS hyökkäyksiä vastaan yhdistelemällä TTL Päivitystä, TTL Uudistusta ja Pitkää TTL:ää on todettu saavuttavan parhaat lieventämistulokset. DNS vahvitushökkäysten sekä TCP SYN tulvien suorituskyky verkkopalvelinta vastaan on mitattu ja analysoitu tutkielman empiirisessä osuudessa. SYN Cookies metodin on todettu olevan tehokas keino suojautua TCP SYN palvelunestohyökkäystä vastaan, kuin taas DNS vahvistushyökkäyksen torjumiseksi ei havaittu keinoa yksinkertaisille verkkopalvelimille.