Kriittisten käyttökokemusten vaikutus F-Securen Freedome-mobiilisovelluksen omaksumiseen ja jatkuvaan käyttöön - Nemtsinkoff-Rajala, Anna (2015)
Tässä tutkimuksessa pyritään selvittämään miten kriittiset käyttökokemukset vaikuttavat F-Securen Freedome-mobiilisovelluksen omaksumiseen ja jatkuvaan käyttöön. Tutkimus jakautuu kahteen osaan: kirjallisuuskatsaukseen ja empiriaan. Aluksi käydään läpi mitä mobiililaitteiden kyberturvallisuus on sekä mitkä kyberuhkat uhkaavat mobiililaitteita ja miten uhkia voidaan hallita. Kirjallisuuskatsauksen loppuosassa käydään läpi aihepiirin aikaisempia tutkimuksia ja käsitellään teknologian omaksumista selittäviä teorioita. Empiriaosuus sisältää tutkimuksen taustat ja tutkimuksen kulun sekä käy läpi tutkimustulokset ja niiden analysoinnin. Empiirinen tutkimusaineisto kerättiin puolistrukturoidulla puhelinhaastattelulla. Tutkimusaineiston keräämisessä ja analysoinnissa käytettiin viitekehyksenä Rogersin innovaation diffuusioteoriaa ja kriittisten käyttökokemusten tutkimiseen kehitettyä CIT-menetelmää. Tutkimustuloksissa nousi esiin, että positiivisina koetut käyttökokemukset vaikuttavat eniten omaksumispäätöksiin. Negatiivisesti omaksumispäätöksiin vaikutti hinta ja sovelluksesta saadun näkyvän hyödyn puute.