Globalisaatio sosiaalityössä : kuvaileva kirjallisuuskatsaus kansainvälisistä sosiaalityön tutkimuksista - Häkkinen, Jonna (2015)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää, mitä globalisaatiolla tarkoitetaan sosiaalityön yhteydessä. Tutkielman taustoituksessa määritellään globalisaatiota sekä sen ulottuvuuksia, jotka ovat taloudellinen, poliittinen, kulttuurinen ja sosiaalinen ulottuvuus. Lisäksi tutkielmassa käydään läpi sosiaalityön kansainvälistymisen historiaa sekä tarkastellaan sosiaalityön maailmanlaajuista määritelmää ja postmodernia sosiaalityötä.