Työperäisten maahanmuuttajien kokemuksia ystävyyssuhteiden rakentumisesta kantasuomalaisiin - Tavasti, Pinja (2015)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli kuvata millaisia kokemuksia työn perässä Suomeen tulleilla maahanmuuttajilla on ystävyyssuhteiden rakentumisesta kantasuomalaisiin. Tavoitteen saavuttamiseksi selvitettiin 1) millaisia ystävyyssuhteita maahanmuuttajilla kantasuomalaisten kanssa on, 2) miten läheisiksi ja kehittyneiksi maahanmuuttaja kokee kantasuomalaisiin rakentuneet ystävyyssuhteet, 3) millaiset tekijät he ovat kokeneet ystävyyssuhteiden rakentumista edistäviksi tai hankaloittaviksi, ja 4) millainen merkitys heidän mielestään ystävyyssuhteilla on suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisessa.