Moniulotteinen korrespondenssianalyysi : sovelluksena jokien pohjaeläinaineisto - Vikstedt, Marko (2015)
Kerättävän tiedon määrä kasvaa jatkuvasti ja siten myös tutkittavien aineistojen koko kasvaa. Suurien ja monimutkaisten aineistojen tehokkaaseen analysointiin tarvitaan menetelmiä, joilla aineiston muuttujien väliset assosiaatiot voidaan tunnistaa. Tunnistamalla aineistosta mielenkiintoisimmat assosiaatiot voidaan jatkotutkimukset kohdentaa niihin, jolloin säästyy resursseja ja aikaa. Moniulotteinen korrespondenssianalyysi kuuluu näihin eksploratiivisiin menetelmiin. Tässä tutkielmassa menetelmää sovelletaan Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tuottamaan pohjaeläinaineistoon.