Fotogenesis : ryhmän toiminta ja tavoitteet suomalaisen valokuvataiteen 1980-luvun kontekstissa - Keski-Mäenpää, Henna (2015)
Tutkielma käsittelee 1980-luvulla valokuvataiteen parissa toiminutta jyväskyläläistä Fotogenesis-ryhmää. Subjektiivisen valokuvauksen puolestapuhujana tunnetuksi tullut ryhmä julkaisi omaa Fotogenesis-valokuvalehteä 1981-1985 ja järjesti lisäksi ryhmänäyttelyitä. Tutkimuksessa kartoitetaan Fotogenesiksen historiaa sekä tarkastellaan ryhmän toimintaa ja sen merkitystä suomalaisen valokuvataiteen viitekehyksessä.