Yhteenlaskustrategia-intervention vaikutukset yhteenlasku- ja vähennyslaskunopeuteen sekä aritmetiikkatehtävien ratkaisunopeuteen - Hytönen, Taina (2015)
Aritmeettiset taidot, erityisesti yhteenlaskutaito, ovat tärkeitä taitoja opiskelun, työelämän ja arjessa selviämisen kannalta. Yhteenlaskutaito on pohja, jonka päälle muut matemaattiset taidot rakentuvat, joten yhteenlaskutaidon pulmia ja hitautta on tärkeä tukea. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kehittyvätkö hitaasti laskevien oppilaiden yhteenlasku- ja vähennyslaskunopeus sekä aritmeettisten tehtävien ratkaisunopeus yhteenlaskustrategia-intervention avulla.