Aikuisväestön kokemuksia Jyväskylän Kangaslammen ja Keljonkankaan lähiliikuntapaikoista - Pyykönen, Janne (2015)
Fyysisen inaktiivisuuden ongelma on viime vuosina noussut Suomessa yhä voimakkaammin julkiseen keskusteluun. Yksi ehdotetuista ongelman ratkaisumalleista on lähiliikuntapaikkarakentaminen, joka on yksi 2000-luvun liikuntapaikkarakentamisen päätrendeistä Suomessa. Lähiliikuntapaikka on helposti saavutettava ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet tarjoava matalan kynnyksen liikuntapaikka, jonka käyttö on ilmaista. Lähiliikuntapaikkoja on tutkittu lähinnä lasten liikkumisen kannalta, vaikka ne tarjoavat liikuntamahdollisuuksia myös aikuisille.