Code Contracts ja ComTest-yksikkötestausgenerointi .NET-kielissä - Aitta-aho, Mikko (2015)
Opetuksen tehostamiseen suunnattu työkalu ComTest osaa luoda yksikkötestejä koodin kommentteihin kirjoitettujen ohjeiden perusteella. Sopimuspohjaisessa suunnittelussa olion metodeille asetetaan ehtoja, joiden on oltava voimassa ennen operaation suorittamista tai sen jälkeen. Tällaiset ehdot voidaan automaattisesti kirjoittaa osaksi koodin kommentteja. Code Contracts on laajennos .NET-kieliin, jonka avulla sopimuspohjainen suunnittelu saadaan osaksi sovelluskehitystä. Tutkimuksessa selvitetään, miten ComTest ja Code Contracts liittyvät toisiinsa.