Verkkomedian ominaispiirteiden arvo asiakkaalle - Toivanen, Eemi (2015)
Mediat elävät murrosta, joka johtuu digitalisoitumisesta ja internetin yleistymi-sestä. Ongelmana on se, että medioiden perinteiset toimintatavat ja asiakkaan kulutustottumukset eivät sovellu yksiin. Asiakas pystyy saamaan tietoa milloin vain ja mistä vain. Perinteisen median toimintatavat eivät pysty vastaamaan tähän tarpeeseen. Tästä syystä mediat ovat siirtyneet vauhdilla verkkoon tar-joamaan sisältöä. Verkossa ongelmaksi on muodostunut kova kilpailu, joka on pudottanut valtavirtauutisten arvon lähes ilmaiseksi. Vaihtoehtojen ollessa laa-jat asiakkaalle ja medioiden väliset vaihtokustannukset pienet, asiakkaat eivät ole olleet valmiit maksamaan mediatuotteista verkossa. Asiakkaan maksuha-lukkuuteen ja sitoutumiseen vaikuttaa tuotteen antama arvo. Tutkielman ta-voitteena onkin selvittää mitä arvon luomisen mahdollisuuksia verkkomedian ominaisuuksilla on. Tämä toteutetaan tarkastelemalla relevanttia tutkimuskir-jallisuutta, jotta ymmärrettäisiin mitä ovat verkkomedian ominaispiirteet sekä millainen arvon käsite on. Lopuksi ominaisuuksia tarkastellaan arvon käsitteen valossa asiakkaan näkökulmasta ja tästä johdetaan millaisia arvon luomisen mahdollisuuksia ominaisuuksilla on. Ominaisuuksina kirjallisuus osoittaa ole-van hypertekstuaalisuus, multimediaalisuus ja vuorovaikutteisuus. Arvo näh-dään olevan asiakkaan subjektiivinen preferenssi objektista ja muodostuvan asiakkaan ja palvelun kohdatessa vuorovaikutuksellisesti. Verkkomedian omi-naisuudet vaikuttavat palvelun ja asiakkaan rajapinnassa, joten niiden voidaan todeta mahdollistavan arvon muodostumisen. Lopuksi verkkomedian ominai-suudet tyypiteltiin niiden muodostamien arvojen mukaan ja tästä huomataan niiden tarjoavan monia arvon luonnin mahdollisuuksia.