Resurssien haltuunoton esittäminen mobiilipeleissä ja Clash of Clans -pelin resurssien haltuunoton heuristinen arviointi - Peuron, Ilkka (2015)
Resurssienhaltuunottoonpieniosaaudiovisuaalistapelisuunnittelua. Resurssienantaminenpelaajalleonmyöstärkeätapapitääylläpelaajanmielenkiin- toa peliin, ja niiden myyminen taas tärkeä osa pelin monetisaatiota. Tässä tutkiel- massa kuvaillaan pelin Clash of Clans tapaa esittää resurssien haltuunottoa ja ar- vioidaannäitätapojamobiilipelienpelattavuusheuristiikoilla.Tuloksinasaatiin,että Clash of Clans noudatti viittä kuudesta heuristiikasta. Huomionarvoista on kuiten- kin se, että hyödynnetyt heuristiikkakokoelmat ovat ajalta ennen free-to-play mo- biilipelaamisen yleistymistä.