Mobiilipelien omaksuminen - Siirtola, Atte (2015)
Tässä kandidaatintutkielmassa kuvataan mobiilipelien omaksumista ja hyväksymistä olemassa olevien mallien ja muiden näkökulmien kautta. Tutkielmassa kuvataan myös mobiilipelien historiaa ja nykypäivää, miten olemassa olevat mallit eivät suoraan sovellu mobiilipelien tutkimiseen ja millaisien heuristiikkojen avulla voidaan luoda toimiva mobiilipeli ja miten ne edesauttavat omaksumista. Tutkielma koostuu aihepiirin ja siihen liittyvän historian kuvauksesta, olemassa olevien mallien kuvauksesta, mobiilipelien omaksumisen tekijöistä, mobiilipelien pelattavuusheuristiikkojen pohdinnasta sekä käytetyistä lähteistä.