"Zu ihnen gehören, wenn auch nur aus der Perspektive der Küche" : Frauenbilder in Anna Göldin. Letzte Hexe - Lindfors, Jenni (2015)
Tässä Pro Gradu –tutkielmassa tarkastelen naiskuvia sveitsiläisen kirjailijan, Eveline Haslerin, romaanissa Anna Göldin. Letzte Hexe. Tavoitteeni on saada selville, millaisia rooleja naisilla oli 1700- luvun lopun Sveitsissä, sekä miten patriarkaattinen yhteiskuntajärjestys vaikutti naisten elämään ja mahdollisuuksiin. Teoreettisina viitekehyksinä toimivat ekofeminismi ja noitavainot.