Keski-ikäisten sairaanhoitajien työkuormituksen yhteys vanhuuden toimintakykyyn - Kempas, Minna (2015)
Sairaanhoitajien työssä fyysistä ja psyykkistä kuormitusta aiheuttavat muun muassa huonot työolosuhteet, huono työn suunnittelu, ihmissuhdeongelmat ja vähäiset palkkiot. Seurauksena voi olla toimintakyvyn heikkeneminen tai sairastuminen. Lisää tietoa tarvitaan työkuormituksen pitkän ajan vaikutuksista. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää sairaanhoitajien keski-ikäisenä kokeman fyysisen ja psyykkisen työkuormituksen yhteyttä vanhuuden toimintakykyyn.