Elementit ja tekijät suoratoistopalveluiden käytettävyyden takana - Dahlström, Henri (2015)
Tutkielmassa käsitellään käytettävyyttä, suoratoistopalveluja sekä suora-toistopalvelujen käytettävyyteen vaikuttavia tekijöitä ja elementtejä. Käytettävyyden voidaan todeta olevan suuressa merkityksessä nykypäivän IT-palveluja kehitettäessä. Käyttöliittymäsuunnittelu on entistä enemmän käyttäjälähtöistä, kuten myös palveluiden räätälöiminen. Monissa tutkimuksissa on todettu käytettävyyden mittaamisen pohjalla olevan viisi tekijää: opittavuus (Learnability), tehokkuus (Efficiency), muistettavuus (Memorability), virheettömyys (Errors) ja tyytyväisyys (Satisfaction). Suoratoistopalvelujen käytettävyyteen vaikuttavia tekijöitä ei ole tutkittu paljoa, mutta palvelujen kasvavan määrän takia, tutkimuksia on alkanut ilmestymään lähivuosina. Keskeisimmät tulokset liittyvät nykypäiväisten toistolaitteiden ja yhteysnopeuksien suuriin eroihin. Käytettävyyden perusperiaatteet tulee täyttyä, jotta palvelu voi olla toimiva. Käytettävyyteen vaikuttaa myös laitteiden näyttöjen kokojen vaihtelevuus ja mobiililaitteiden teknisten ominaisuuksien vaihtelevuus tuleekin ottaa huomioon käyttöliittymää suunniteltaessa. Videon tai audion toistossa, yhteysnopeus, prosessoriteho ja akun kesto vaikuttavat toiston laatuun. Toiston laatu vaikuttaa käyttökokemukseen ja käyttäjätyytyväisyyteen. Tutkimuksen tulokset vastaavat tutkimuskysymyksiin Miten internetissä olevien palveluiden käyttöliittymien käytettävyyttä voidaan mitata?, Mihin suoratoistopalvelun ominaisuuksiin ja elementteihin tulee kiinnittää huomiota palvelua arvioitaessa? ja Mitkä ovat perusperiaatteet, kun suunnitellaan suoratoistopalvelua?