Voimistuneen kuntoliikunnan tarkastelua markkinatutkimuksen segmenteissä : jyväskyläläiset kilpa- ja kuntourheilijat KIHUn näkökulmasta - Sopanen, Taneli (2015)
Tutkielman tarkoituksena on kuvata jyväskyläläisten kunto- ja kilpaurheilijoita ja heidän liikuntasuhdettaan Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskukselle (KIHU) tehdyn markkinatutkimuksen segmenteissä. Kunto- ja kilpaurheilu ovat osa laajempaa liikunnan käsitettä, jossa niiden luokittelu perustuu toiminnan aktiivisuuden ja vapaaehtoisuuden asteeseen. Tutkimus on kvantitatiivinen ja aineistolähtöinen. Liikuntasuhteesta tarkastellaan omakohtaista liikuntaa sekä sportisointia eli liikunnan kokonaisvaltaista kulutusta, jonka yhtenä ilmentymänä nähdään ns. kuntoilubuumi.