Kaupallisten palautusjuomajauheiden kivennäisainepitoisuudet ja niiden vaikutus nesteen imeytymiseen - Betancourt, Sonja (2015)
Tämän kandidaatin tutkielman kirjallisessa osiossa on tutkittu kivennäisaineiden tarvetta ihmiselle sekä mahdollisia liikunnan aiheuttamia lisätarpeita. Tutkielmassa on myös tutkittu palautusjuoman sisältämien kivennäisaineiden tarvetta sekä kivennäisaineiden merkitystä nesteen imeytymisessä. Lisäksi on tutkittu markkinoilla olevia palautusjuomia ja vertailtu niitä. Työn kokeellisessa osassa on tutkittu palautusjuomajauheiden kivennäisainepitoisuuksia ICP-OES- menetelmällä (inductively coupled plasma optical emission spectrometer).