Russlandbilder und Stereotype im deutsch-finnischen Vergleich - Piirainen, Sara (2015)
Venäjä on sekä suomalaisesta että saksalaisesta näkökulmasta tarkasteltuna läheinen maa, jonka kanssa sekä suomalaiset että saksalaiset ovat olleet aktiivisessa kanssakäymisessä kautta historiansa aina nykypäivään saakka. Maihin ja niiden kansalaisiin, kuten muihinkin kuvitteellisiin yhteisöihin, liitetään monia erilaisia stereotypioita ja kuvia, joita kuvataan monin eri kielellisin keinoin.