Kasvatuskumppanuuden toteutuminen päiväkotilasten vanhempien näkökulmasta - Moisio, Merja (2015)
Tutkielma käsittelee päiväkodin henkilökunnan ja lasten vanhempien välistä kasvatuskumppanuutta vanhempien näkökulmasta. Äitien ja isien näkemyksiä vertaillaan keskenään. Lisäksi vanhemmilta tiedustellaan mitkä tiedottamisen ja viestinnän tavat olisivat heille sopivimmat. Aineistona on Jyväskylän kaupungin asiakaskysely vuodelta 2013 kunnallisten päiväkotien osalta. Aineistossa on 1162 vastaajaa (äitejä: 943 ja isiä: 219) ja se on analysoitu SPSS-ohjelman avulla. Koska muuttujat eivät olleet normaalisti jakautuneita, käytettiin ei-parametrisia analyysimenetelmiä. Tulokset osoittivat, että vanhemmat olivat hyvin tyytyväisiä kasvatuskumppanuuden toteutumiseen. Äitien ja isien näkemyksissä ei ollut tilastollisesti merkitseviä eroja. Molemmat olivat tyytyväisiä työntekijöiden taitoon kuunnella ja keskustella. Tyytymättömiä oltiin opiskelijoiden esittäytymiseen. Äideille ja isille sopivimmat tiedottamisen ja viestinnän tavat eivät myöskään eronneet merkitsevästi toisistaan. Äideille sopivimmat tiedottamisen ja viestinnän tavat olivat päivittäinen keskustelu, sähköposti ja kuukausikirje kun taas isät kaipasivat lisäksi reissuvihon tai kirjelapun käyttämistä viestinnän välineenä. Jyväskylän kaupungin päiväkotilasten vanhemmat näyttävät olevan hyvin tyytyväisiä kasvatuskumppanuuden toteutumiseen. Myös tiedottamiseen ja viestintään oltiin hyvin tyytyväisiä sukupuoleen katsomatta.