First year physics students' perceptions of studying foreign languages - Pirhonen, Hillamaria (2015)
Työelämän kansainvälistyessä työnantajat odottavat työntekijöiltään hyvää kielitaitoa. Vaikka korkeakouluopiskelijat olettavat tarvitsevansa joitakin vieraita kieliä tulevassa työssään, heillä saattaa olla väärä kuva työpaikkojen todellisista kielivaatimuksista. Väärät oletukset työelämästä voivat haitata opiskelijoiden motivaatiota opiskella viestintää ja kieliä. Korkeakoulujen kielten opettajat opettavat yhä kirjavampia opiskelijaryhmiä, eivätkä he voi aina vastata opiskelijoiden tarpeisiin. Jyväskylän yliopiston kielikeskus tarttui tähän haasteeseen ja toteutti uusimuotoisten viestintä- ja kieliopintojen ensimmäisen pilottijakson ensimmäisen vuoden fysiikan opiskelijoiden kanssa lukuvuonna 2014-2015. Tämä monikielinen jakso yhdistettiin fysiikan peruskursseihin tarkoituksena luoda siitä kiinteä, luonnollinen osa opiskelijoiden yliopisto-opintopolkua.