Funktio-ohjelmoinnin hyödyntäminen peliohjelmoinnissa - Rinne, Simo (2015)
Pelialalla käytetään suurimmaksi osaksi imperatiivisia ohjelmointikieliä. Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena on tutkia mitä hyötyjä ja haittoja funktioohjelmoinnin käyttö tuo peliohjelmointiin. Funktio-ohjelmoinnin käyttö tekee yhtäaikaisen laskennan ja rinnakkaislaskennan käytöstä helpompaa. Puhtaiden funktioiden käytöllä voidaan vähentää ohjelmassa olevia bugeja ja ohjelman toiminnan päättely on helpompaa. Reaktiivinen funktio-ohjelmointi vaikuttaa lupaavalta tavalta tehdä pelejä.