Constructing identities in San Andreas : characterizing the protagonists in Grand Theft Auto V - Kettunen, Joonas (2015)
Digitaalisten pelien merkitys on nykyään huomattava taloudellisesti ja kulttuurisesti. Ihmiset käyttävät aikaa ja rahaa digitaalipelien pelaamiseen enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja pelaajamäärät kasvavat jatkuvasti. Yksi viime vuosien suurimmista digitaalipeleistä, niin budjetiltaan kuin pelaajamäärältäänkin, on Grand Theft Auto V. Lisäksi GTA V on saanut erinomaiset arvostelut ja peliä pidetäänkin yhtenä parhaana digitaalipelinä kautta aikojen. Erityisesti pelin hahmoja on kehuttu. Edellä mainittujen seikkojen perusteella GTA V -pelin päähahmot, Michael, Franklin ja Trevor, ovat tämän tutkimuksen keskiössä. Tutkimuksessa Grand Theft Auto V -peliä tarkastellaan kulttuurituotteena.