"Yritän hoitaa oman pienen osani" : yksilön kokemuksia ympäristövastuullisesta ja riskitietoisesta elämänpolitiikasta - Peiponen, Johanna (2015)
Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa yksilön ympäristövastuullisten valintojen reunaehtoja, rajoitteita ja kannustimia yksilön omien kertomusten kautta. Lisäksi tavoitteena on valottaa yksilön elämänpoliittista toimijuutta ympäristövastuullisuuden suhteen. Teoriatausta rakentuu riskiyhteiskuntateorian, elämäntapa- ja elämänpolitiikkatutkimuksen, sekä yksilön ympäristöpoliittisuutta käsittelevän teoretisoinnin ympärille, ja teorian ja aineiston avulla pyritään rakentamaan ja syventämään kuvaa yksilön ympäristöelämänpoliittisuudesta.